Ajankohtaista

Juomavinkkejä grilliherkuille

Hellekelillä lautasellakin polttelee, kun grillikausi on parhaimmillaan. Grillissä kypsyvät sulassa sovussa pihvit ja makkarat, kalat ja äyriäiset, kyljykset ja ribsit, kanankoivet sekä monenlaiset maukkaat kasvikset.

Elävä tuli antaa ruoalle oman omintakeisen paahtuneen ja hieman kärähtäneen arominsa, grillaat sitten hiili- tai kaasugrillillä.

Voimakkaalle tuhdimpaa

Kun nostat liekkien päälle punaista lihaa, kuten nautaa, lammasta tai tuhdisti maustettua possua, kannattaa lasiin valita täyteläinen punaviini, jossa on muhkeaa hedelmäisyyttä. Hyviä vaihtoehtoja löydät vaikkapa Argentiinan, Australian, Chilen ja Yhdysvaltojen hyllyiltä.

Oluista aromikas tumma lager tai kypsän hedelmäinen strong ale toimivat tuhdin lihan kumppanina oivallisesti.

PUNAVIINIT >
OLUET >

Kevyelle keveämpää

Jos grillin ritilälle päätyykin vaaleaa lihaa, kuten possua, kanaa tai kalaa, kannattaa valita keveämpiä juomia. Roseeviinit ja valkoviinit sopivat mainiosti.

Valitse kanalle ja possulle tuhdimpaa valko- tai roseeviiniä Australiasta, Chilestä tai Ranskasta.

Oluista vahva lager ja pils sopii vaaleille liharuoille mainiosti. Rasvaisemmille ribseille voit valita pehmeän, reilusti humaloidun india pale alen.

Kalalle sopivia raikkaita viinejä löydät esimerkiksi Ranskasta tai Uudesta-Seelannista. Myös tässä yhteydessä esimerkiksi lohelle erinomainen kumppani on kesäisen raikas vehnäolut.

VALKOVIINIT >
ROSEEVIINIT >