Ajankohtaista

Pataruokien kumppaneita

Pataruoat ovat edullisia ja valmistuvat esivalmistelujen jälkeen kuin itsekseen. Niihin voi myös käyttää sesongin raaka-aineita ja lähiruokaa. Kannattaa siis kaivaa kaapin perällä pölyttyvä pata esiin!

Padassa valmistettujen ruokien perusluonne on maanläheinen. Pataruoan viini saakin olla melko mutkaton, maukkaan pehmeä ja mausteinen.

Pataruokaan käytetyt raaka-aineet huomioidaan nekin viininvalinnassa.

Hedelmäisiä punaviinejä

Pataruoan punaviinit ovat useimmiten punaisia, keskitäyteläisiä tai täyteläisiä sekä melko hedelmäisiä.

PUNAVIINIT PATARUOALLE >

Aromikkaita valkoviinejä

Kun pataruoalle halutaan valkoviini, se saa olla aromikas ja melko pehmeä hapokkuudeltaan.

VALKOVIINIT PATARUOALLE >

Täyteläisiä oluita

Maukkaille riistaruoille sopii mainiosti myös olut, joka on usein jopa viiniä toimivampi vaihtoehto. Usein pataoluet ovat tummia ja täyteläisiä.

OLUET PATARUOALLE >