Ajankohtaista

Raikkaita kesäroseita

Rosee on kesäviini parhaimmillaan. Hyvin viilennettynä se sopii piknikkoriin sekä kesän kevyille kasvis-, kala- ja liharuoille. Kauniin vaaleanpunainen viini sopii mainiosti myös kesän puutarhajuhliin ja noutopöytiin.

Roseeviiniä ei yleensä valmisteta sekoittamalla puna- ja valkoviiniä keskenään, vaikka se monen mielestä saattaisikin olla helpoin tapa haluttuun lopputulokseen.

Roseeviini saa värinsä murskattujen punaisten rypäleiden kuorista, joiden annetaan olla mukana käymistä aloittelevassa mehussa hetken aikaa ennen puristusta.

Kesäroseet

Valikoimaamme saapuu toukokuun alussa erä roseeviinejä, jotka sopivat mainiosti kesän illanistujaisiin ja piknikkoriin. Viinit tulevat eri puolilta maailmaa ja ne ovat sopivan erilaisia, joten niiden joukosta löytää varmasti mieleisen vaihtoehdon.

KATSO KESÄN KAUSIROSEET >
KAIKKI ROSEEVIINIT >

Rosee maistuu kesäruokien kanssa 

Roseessa yhdistyy valkoviinin hedelmäinen raikkaus ja punaviinin tukevuus. Lopputuloksena on ruokapöytään täydellisesti sopiva viini.

Mutkaton ja aurinkoinen rosee on omimmillaan seurusteluviininä tai piknikaterian palanpainikkeena. Ruokaisat salaatit ja kalaruoat ovat myös toimivia pareja roseelle. Puolikuivan roseen raikkaus ja hedelmäisyys loksahtavat myös hyvin yhteen maustetun itämaisen ruoan kanssa.

Ennen tarjoilua roseeviini jäähdytetään noin 10-asteiseksi, puolimakeat roseet kylmemmiksikin.

MAKUPAREJA ROSEEVIINEILLE >