Tavarantoimittajille

17.4.2015 Muutoksia valikoimaanotto-ohjeeseen

Julkaisimme 23.3.2015 tiedotteet kuulemismenettelyistä koskien tilausvalikoimatuotteita sekä pakkausten ulkoasun tuotemuutoksia. 

Koska emme kuulemismenettelyn aikana saaneet palautetta määräaikaan mennessä, astuvat uudet ohjeet voimaan 17.5.2015. 

Katso muutokset ohjeisiin alla olevista liitteistä. 

Huomioithan, että tämä tarkoittaa mm. seuraavaa:
– Uusista tilausvalikoimatuotteista on toimitettava kuva.
– Nykyisten tilausvalikoimatuotteiden osalta kuva tulee toimittaa tuotemuutospyynnöllä 29.5. mennessä kumppaniverkossa tai osoitteeseen marketing@alko.fi. Katso kuvan laatuvaatimukset liitteestä. 

Kuulemismenettelyn ulkopuolelta saimme palautetta alalta seuraavista asioista:
Tilausvalikoimatuotteiden (T1-luokan) myyntivaatimuksen soveltamisesta siten, että uusi vaatimus otettaisiin käyttöön rullaavasti, jolloin se olisi täysimääräisesti voimassa vasta vuoden 2016 alusta alkaen. Tässä pyynnössä vedottiin siihen, että aiemmin kun olemme päivittäneet vakiovalikoiman myyntivaatimuksia, nämä ovat tulleet voimaan rullaavasti. Tässä muutoksessa muutimme kuitenkin myös vakiovalikoiman ehtoa vastaavasti alkamaan heti vuoden alusta täysimääräisesti, joten tilausvalikoiman käytäntö on täysin linjassa sen kanssa. Kuitenkin nyt päivitämme myyntivaatimusta ottamaan huomioon myös euromääräisen myynnin.

Lisäksi saamamme palautteen pohjalta sallimme jatkossa myös T2-luokan tuotteiden sijoittamisen erityisesillepanoihin, koska nämä tuotteet ovat mukana Alkon laadunvalvontaohjelmassa.