Tavarantoimittajille

30.6.2014 Pohjoismaisten alkoholimonopolien BSCI-yhteistyö laajenee

Viisi pohjoismaista alkoholimonopolia, Norjan, Ruotsin, Suomen, Islannin ja Färsaarten monopolit ovat päättäneet vahvistaa CSR-yhteistyötään käyttämällä yhteisiä toimintatapoja Code of Conductin implementoinnissa jatkuvan kehittämisen ajatusmallilla.

Kaikki viisi monopolia hyväksyvät ja ottavat käyttöön Business Social Compliance Initiativen (BSCI) Code of Conductin ja vaikutusmahdollisuuksiensa mukaisesti odottavat samaa yhteistyökumppaneiltaan. Systembolaget ja Alko ovat olleet BSCIn jäseniä 1.4.2011 lähtien, ja nyt myös Vinmonopolet (Norja), ATVR (Islanti) sekä Rúsdrekkasøla Landsins (Färsaaret) liittyvät BSCI-järjestöön 1.1.2015.

1.1.2012 alkaen kaikilla viidellä pohjoismaisella alkoholijuomamonopolilla on ollut samat tavarantoimittajiin kohdistuvat vaatimukset Pohjoismaisten Alkoholimonopolien Eettisten Periaatteiden muodossa. Monopolit ovat kuitenkin soveltaneet erilaisia seurantamenettelyjä. Vuodesta 2015 alkaen monopolit tekevät yhteistyötä noudattaessaan BSCIn vaatimuksia koskien tuottajien seurantaa riskimaissa. Pohjoismaisessa seurantaryhmässä (Nordic Monitoring Group) monopolit suunnittelevat yhdessä, mitä maita seurantatoimenpiteet koskevat. Samojen seurantamenetelmien käyttäminen helpottaa niiden maahantuojien ja tuottajien CSR-työtä, jotka työskentelevät useiden pohjoismaisten monopolien kanssa.