Uutinen

Alko aloitti hanapakkausten kierrätyksen Helsingissä ja Uudellamaalla

Kaikki pakkausmuodot nyt kierrätettäviä

Alko myy vuosittain noin 148 miljoonaa erilaista juomapakkausta, joista hanapakkausten, kartonkipakkausten ja viinipussien osuus on reilut 14 miljoonaa.  Hanapakkaukset ja viinipussit ovat pantittomia juomapakkauksia, joille ei ole yhtenäistä keräysjärjestelmää Suomessa. ”Tyhjät pakkaukset voi tällä hetkellä toimittaa kunnallisiin jätepisteisiin ja lajitella paikkakuntakohtaisten ohjeiden mukaisesti. Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota jatkossa uuden vaihtoehdon hankalasti kierrätettävien pakkausten jatkohyödyntämiseen”, sanoo vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen Alkosta.

Alkon kierrätysyhteistyökumppani Lassila & Tikanoja toimittaa pussit jatkojalostettavaksi sementinvalmistuksessa. Viinipusseista saatu seos sitoutuu tuotantoprosessissa sataprosenttisesti lopputuotteeseen vähentäen näin sementinvalmistuksen hiilidioksidipäästöjä. 

Tavoitteena puhtaampi Itämeri

Kierrätyksen laajentaminen on Alkon Itämeri-sitoumus, konkreettinen teko Itämeren hyväksi ja osa Baltic Sea Action Group -säätiön Itämerihanketta.

Myymälöiden keräysastioihin voi palauttaa kaikkia myynnissä olevia viinipusseja muovisine hanoineen sekä kaikki hanapakkausten sisällä olevat kirkkaat ja kiiltävät sisäpussit hanoineen. Pakkausten kartonkikuoret kuuluvat tavalliseen kartonkikeräykseen. 

Keräysastiat löytyvät Alkon myymälöiden pullonpalautuspisteistä tai myymälätiloista. Keräyksessä mukana olevien myymälöiden yhteystiedot voit tarkistaa Alkon verkkosivujen myymälähausta.  

Lue lisää Alkon kierrätyksestä.

Lisätiedot

vastuullisuusasiantuntija Virpi Valtonen, puh. 020 711 5626

viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Maritta Iso-Aho, puh. 020 711 5443