Medialle

Alkon Oulunsalon myymälä suljetaan

Alkon Oulunsalon myymälä Kauppakeskus Kapteenissa Oulussa suljetaan 31.12.2014. Myymäläverkoston kattavuus Oulun alueella on hyvä myös jatkossa. Oulunsaloa lähimmät myymälät sijaitsevat kohtuullisten etäisyyksien ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä noin 10 kilometrin säteellä Kaakkurissa (7,3 km), Kempeleessä kauppakeskus Zeppelinistä (9 km) ja Limingantullissa (11 km).

Alkon myymäläverkostoa kehittäessä otetaan huomioon asiakaspalvelunäkökohdat, myymäläverkoston kattavuus, alueen väestöpohja, taloudellinen kannattavuus ja sijainnin vaikutus valtioneuvoston terveen kilpailun ohjelman mukaisesti päivittäistavarakaupan kilpailutilanteeseen.

Oulun kaupungin alueella on useita Alkon myymälöitä, joihin asiakasvirrat ovat ohjautuneet viime vuosina. Alueen kokonaisarvion perusteella Oulunsalon myymälä on päätetty sulkea joulukuun 2014 lopussa. Oulunsalon myymälän vakituisen henkilöstön työsuhteet jatkuvat Oulun seudun muista myymälöissä.

Alkolla on tällä hetkellä 350 myymälää eri puolella Suomea. Kolme neljästä suomalaisesta asuu neljän kilometrin päässä Alkosta. ”Yhtiön myymäläverkoston laajuus säilyy nykyisellä tasolla myös jatkossa. Yhtiöllä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia muiden myymälöiden lakkauttamisesta”, kertoo palvelujohtaja Kari Pennanen.  

Lisätiedot: 

Kari Pennanen, palvelujohtaja, puh. 040 586 7809

Anne Penttilä, aluepäällikkö,  puh. 040 706 7309