tiedote

Alkon Pyhtään myymälä suljetaan

 Alkon Pyhtään myymälä suljetaan 30.4.2015. Pyhtään myymälän asiakasvirrat ovat vähentyneet viime vuosina ja osittain siirtyneet läheisiin Kotkan myymälöihin. Kokonaisarvion perusteella myymälän vuokrasopimus on irtisanottu marraskuussa 2014 ja toiminta päättyy huhtikuun 2015 lopussa. Pyhtään myymälän vakituisen henkilöstön työsuhteet jatkuvat alueen muissa myymälöissä.

Myymäläverkoston kattavuus alueella on hyvä myös jatkossa. Pyhtäätä lähimmät myymälät sijaitsevat kohtuullisten etäisyyksien ja hyvien julkisten liikenneyhteyksien päässä Kotkan Sutelan Prismassa (18 km), Kotkan Jumalniemen Citymarketissa (23 km) ja Kotkan Pasaatissa (26 km) sekä Loviisassa (21 km).

Alkon myymäläverkostoa kehittäessä otetaan huomioon asiakaspalvelunäkökohdat, myymäläverkoston kattavuus, alueen väestöpohja, taloudellinen kannattavuus ja sijainnin vaikutus valtioneuvoston terveen kilpailun ohjelman mukaisesti päivittäistavarakaupan kilpailutilanteeseen.

Alkolla on tällä hetkellä 351 myymälää eri puolella Suomea. Kolme neljästä suomalaisesta asuu neljän kilometrin päässä Alkosta. ”Yhtiön myymäläverkoston laajuus säilyy nykyisellä tasolla myös jatkossa. Yhtiöllä ei ole tällä hetkellä suunnitelmia muiden myymälöiden lakkauttamisesta”, kertoo palvelujohtaja Kari Pennanen.

Lisätiedot:

Kari Pennanen, palvelujohtaja, puh. 040 586 7809
Juha Laanti, aluepäällikkö, puh. 020 711 6601