Sosiaalinen media

Asiakasneuvojamme vastaavat Facebookissa ja Twitterissä sinua askarruttaviin kysymyksiin arkisin klo 9–16. Kysymyksien lisäksi voit keskustella ja kertoa, mitä mieltä sinä olet Alkon palveluista. Myös ideat ja kehitysehdotukset ovat tervetulleita. Löydät meidät myös Instagramista, LinkedInistä ja YouTubesta.

#Olutkastike on helppo klassikko, joka on tukevaa ja herkullista syysruokaa vaikka Oktoberfest-juhliin! Kastike toimii myös mainiona lisukkeena esimerkiksi riistapullille tai hirvenfileelle. Reseptistä tulee noin 4 annosta ja sen valmistusaika on alle 30 minuuttia. Hyvää ruokahalua! 🤗 ---------------------------------------------------- Valmistusaineet 1 salottisipuli 1 rkl rypsiöljyä 2 dl lagerolutta 2 dl ranskankermaa 1 rkl kokojyväsinappia 2 tl juoksevaa hunajaa sormisuolaa mustapippuria myllystä (maissitärkkelystä) ---------------------------------------------------- Valmistusohje 1. Kuori sipuli ja hienonna se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Kuullota silppua pannulla öljyssä muutama minuutti. Lisää olut, ranskankerma, sinappi ja hunaja. 2. Anna porista keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. ---------------------------------------------------- Vinkki: Haluatko paksumpaa kastiketta? Voit halutessasi saostaa sen maissitärkkelyksellä pakkauksen ohjeen mukaan. ---------------------------------------------------- #yhdistäjaonnistu: Voimakas ja makeahko vahva lager on perinteinen ja toimiva valinta yrttimarinoidulle hirvenfileelle olutkastikkeella. Myös hedelmäiset ja vivahteikkaat alet komppaavat kauniisti olutkastikkeen aromimaailmaa. ---------------------------------------------------- Resepti: Sanna Kekäläinen @sannakekalainen Kuva: Reetta Pasanen @reettapasanen Juomasuositus: Taina Vilkuna, Alko ---------------------------------------------------- #alkopalvelee #etikettifi #etikettilehti #oktoberfest #olut
Haluatko oppia tuntemaan paremmin viinien tuotantoalueita? #Juomanjuurilla-sarja vie sinut tutustumaan kanssamme ympäri maailman erilaisille viinialueille. Tervetuloa matkalle mukaan! 🌍🌏🌎 ---------------------------------------------------- Ribera del Duero - tuo tumman ja paksukuorisen Temparanillo-rypäleen syntysija. Tämä Pohjois-Espanjan alue tunnetaan ankarien olosuhteiden viinialueena, jota paikalliset kuvaavatkin hurjasti "yhdeksän kuukautta talvea, kolme kuukautta helvettiä". Alueen kylmät talvet ja paahteiset kesät jalostavat Tempranillo-rypäleistä täyteläisiä, mausteisen meheviä ja voimakkaita, mutta hedelmäisiä punaviinejä. Viinit nauttivat usein valmistusvaiheessa maltillisesta tammikypsytyksestä, josta ne saavat lisää luonnetta. Alueen mikroilmastot pitävät huolta, että vierekkäiset viinitarhat saattavat tuottaa toisistaan aivan erilaisia viinejä. ---------------------------------------------------- #Yhdistäjaonnistu: Ribera del Dueron alueen perinteinen ruoka on konstailematonta. Alueen perinneherkku on juottokaritsa, jonka lisäksi tapakset ja erilaiset muhevat lihapadat ovat yleistä tarjottavaa. Paikalliset punaviinit sopivat erinomaisesti pohjoismaiseen makumaailmaan, kuten erilaisten riistaruokien ja patojen kumppaniksi. ---------------------------------------------------- Lue koko matkareportaasi Ribera del Dueron alueesta ja poimi talteen paikallisten viinintekijöiden täsmävinkit ruoan ja juoman yhdistämiseen uusimmasta Etiketistä tai etiketti.fi-sivustolta. 😊 #alkopalvelee #etikettilehti #etikettifi #riberadelduero #tempranillo
Näin helposti valmistat herkullisia paahdettuja portviinimarjoja syksyn herkutteluhetkiin! Marjasadon kirpeä raikkaus taittuu uunissa herkuksi, jonka aateloi täyteläinen portviini. Nauti marjat jäätelön tai panna cottan kera. Reseptistä tulee 6 annosta ja sen valmistusaika on alle 30 minuuttia. 👌🏻🍓🍒 ---------------------------------------------------- Valmistusaineet • 8 dl marjoja (esim. pensasmustikoita, karhunvatukoita, vadelmia ja puolitettuja kirsikoita) • 3 rkl sokeria • 2 rkl portviiniä • (maissitärkkelystä) ---------------------------------------------------- Valmistusohje: 1. Laita marjat ja sokeri uunivuokaan. 2. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, jonka jälkeen marjojen tulisi olla pehmeitä ja niistä irronnut mehua. 3. Kaada joukkoon portviini. Painele marjoja kevyesti haarukalla niin, että osa marjoista murskaantuu. ---------------------------------------------------- Vinkki: Jos marjoista irtoaa paljon nestettä voit halutessasi saostaa seoksen maissitärkkelyksellä paksummaksi kastikkeeksi. ---------------------------------------------------- #yhdistäjaonnistu: Kaada lasiin samaa portviiniä mitä käytit jälkiruokakastikkeen valmistamiseen. Marjaisa ruby port tai vivahteikas LBV ovat molemmat hienoja vaihtoehtoja. Astin alueen kukkean rusinainen kuohuviini toimii kepeänä, raikkaana jälkiruokaviininä ---------------------------------------------------- Resepti: @sannakekalainen Kuvaus: Miika Kainu Juomasuositus: Taina Vilkuna, Alko ---------------------------------------------------- #alkopalvelee #etikettifi #syksy #satokausi