Tietoa Alkosta

Vastuullinen ja palveleva erikoisliike

Alkon tavoitteena on olla asiakaspalvelultaan yksi Suomen parhaista palveluyrityksistä, Suomen vastuullisin palveluyritys, Suomen paras työpaikka ja tehokas erikoisliikeketju.

Asiakas on Alkossa tärkein

Toimintamme perustuu ennen kaikkea hyvän palvelukokemuksen luomiseen. Siksi alkolaiset on koulutettu tehtäväänsä – sekä asiakaspalvelu- että tuotenäkökulmasta. Eikä kyseessä ole mikään yksittäinen opetusrupeama, vaan koulutusohjelmamme perustuu jatkuvaan oppimiseen, jotta jokaisella alkolaisella olisi mahdollisuus kehittyä työssään.

Kaikkialla Suomessa

Alko palvelee kaikkia suomalaisia. 353  myymäläämme ja 90 tilauspalvelupistettämme kattavat koko Suomen. Eteläisin myymälämme sijaitsee Hangossa, pohjoisin Nuorgamissa. Palvelemme asiakkaitamme liki 2 700 alkolaisen voimin. Yli 90 prosentilla täysi-ikäisistä suomalaisista on alle 10 kilometrin matka lähimpään myymäläämme.

Lakisääteinen yksinoikeus

Alko Oy on itsenäinen, Suomen valtion omistama osakeyhtiö, joka kuuluu sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaan ja valvontaan.

Suomalainen alkoholijärjestelmä perustuu vastuuajatteluun, ja sen tavoitteena on minimoida alkoholijuomien käytöstä mahdollisesti aiheutuvat haitat. Alkon toiminta ja yli 4,7 tilavuusprosenttia alkoholia sisältävien juomien vähittäismyynnin yksinmyyntioikeus perustuvat sosiaali- ja terveyspoliittisiin tavoitteisiin vähentää alkoholin kulutuksen haittavaikutuksia.

Suomalaiset pitävät Alkon monopoliasemaa tärkeänä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuosittain teettämän kansalaisten Alkoholipoliittiset mielipiteet -tutkimuksen mukaan 80 prosenttia suomalaisista pitää nykyisiä alkoholipoliittisia rajoituksia sopivina tai kiristäisi niitä. 90 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että väkeviä alkoholijuomia tulisi saada ostaa vain Alkosta. Yli 60 prosentin mielestä viiniä ja vahvaa olutta olisi myytävä vain Alkossa.

Ota yhteyttä ja kerro, miten voimme palvella!