Ennen juhlaa

Tarjoilulämpötilat

Juomat ovat parhaimmillaan tarjoiltuina oikean lämpöisinä.

Viinin tulisi saavuttaa tasaisen rauhallisesti tarjoilulämpötilansa. Pakastinta ei suositella valkoviinin viilentämiseen eikä punaviiniä pitäisi lämmittää kuumassa vedessä. 

Tarjoa viinit mieluummin hieman viileinä kuin lämpiminä, sillä lämpötila kohoaa nopeasti lasissa. Muista kuitenkin, että viini menettää makuominaisuuksiaan, jos se tarjoillaan liian kylmänä.

Tarjoilulämpötilat

Punaviinit    
yleensä hieman viilennettyinä 16–18 °C
tuoreet ja kevyet   14–16 °C
Rosee- ja valkoviinit    
kuivat/kuivahkot viilennettyinä 10–12 °C
makeat/makeahkot hyvin viilennettyinä 8–10 °C
Kuohuviinit jäähdytettyinä 6–8 °C
Väkevät viinit hieman viilennettyinä 14–16 °C
aperitiivina viilennettyinä 10–12 °C
Liköörit yleensä viilennettyinä  
     
     
Oluet    
Trappisti- ja luostarioluet hieman viilennettyinä 14–16 °C
Alet, tummat lagerit,
jouluoluet, bockit,
portterit ja stoutit
viilennettyinä 10–14 °C
Vaaleat lagerit, kevytoluet,
vehnäoluet, maustetut
oluet ja hedelmäoluet
hyvin viilennettyinä 8–10 °C
Alkoholittomat hyvin viilennettyinä 8–10 °C