Ajankohtaista

Miten rapuja syödään?

Näillä vinkeillä rapujen käsittely onnistuu ensikertalaiseltakin!

Varusta ensimmäiseksi leipälautaselle voideltu, tillisilppuun kastettu, lämmin paahtoleipä. Kokoa leivän päälle mehevimmät ravunlihat.

Irrota sakset. Ota saksesta tukeva ote ja katkaise se ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime ja pureskele nivelestä lihat ja mehut.
Katkaise rapuveitsen kärjessä olevalla reiällä saksien päät. Irrota pienempi saksenosa ja imaise mehut.
Avaa suuren saksenosan reuna veitsellä ja kaiva sisällä oleva liha kokonaisena ulos. Nosta leivälle.
Katkaise ravun pää veitsellä heti silmien takaa ja nosta lautasen reunalle "tilastointia" varten.
Irrota selkäpanssari. Raaputa panssarin sisäpinnalta rapuvoi ja syö se. Tartu peukalolla ja etusormella pääpuolessa oleviin nystyröihin ja nykäise, näin poistat kitkerän sappirakon.
Irrota pyrstö vääntämällä keskiruumista. Tartu kiinni ravun jalkoihin, nauti imeskellen keskiosan mehuista ja naarasravun mädistä.
Leikkaa pyrstön panssari sivusta auki ja irrota liha kokonaisena.
Halkaise pyrstön lihas ja poista veitsen kärjellä keskellä oleva tumma suoli. Pane lihat leivälle tai nauti leipä sitten, kun vaaleanpunainen ravunliha peittää koko leivän. 

Huuhtaise sormet mustaherukan lehdillä ja sitruunalla raikastetussa vesimaljassa.