Matkalla

Huippukokin kuusi vinkkiä Kööpenhaminaan

Maailman parhaaksi ravintolaksi valitussa Nomassa työskentelevä suomalainen Toni Toivanen antaa kesävinkit Kööpenhaminaan. Katso video, jossa Toivanen kertoo puutarhakaupungin rennosta tunnelmasta.

 Jazzia sateiseen sunnuntaihin

”Kaffekollektivet on täydellinen sunnuntai-illan paikka. Hyppään longboardin päälle ja rullaan perille pienessä vesisateessa. Perillä otan jäätävän ison kupin kahvia ja hyvän asennon nojatuolissa. Mikä rentouttaa paremmin kuin kontrabasson pamppailu ja live-jazz?”
Godthåbsvej 34 B
coffeecollective.dk

Uimaan Knippelsbrolle

”En tiedä paljon mitään parempaa, kuin se että lähtee lauantaina työviikon jälkeen yöuinnille kavereiden kanssa. Ihan lähellä Nomaa on pieni hiekkaranta ja laituri Knippelsbrolla. Reppuun kylmää olutta, pyyhe ja uimahousut. Sitten pyöräillen kotiin kesäyössä.”
Knippelsbron silta Slotshomenilta itään

Kotoisasti kahville

”Aamu alkaa Sweet Treat -kahvilan terassilla auringonpaisteessa. Täältä saa maailman parasta kahvia ennen kuin menee töihin. Köpiksessä on muutenkin tosi eläväinen kahvilakulttuuri. Tunnelma on kotoisa, niin kuin Kööpenhaminassa yleensä, ja tänne voi tulla juuri sellaisena kuin on.”
Sankt Annæ Gade 3a
sweettreat.dk

Hengailemaan Nørrebrohon

”Keskustasta luoteeseen sijaitseva Nørrebro on hipsterialue, josta löytyy paljon pieniä kahviloita ja putiikkeja. Tunnelma on kansainvälinen, tanskaa ei juuri kuule. Täältä löytää vaikka minkälaista käsityöläismeininkiä. Joku voi pitää omalla takapihalla pajaa, jossa valmistaa vaikka pelkkiä lamppuja.”
Bussilla 14 Nørrebron suuntaan päärautatieasemalta.

Lounaalle Atelier Septemberiin

”Tyylikäs kahvila kivalla alueella. Tänne on kiva piipahtaa lounaalle tai lasilliselle. Paikan omistajilla on myös oma viinin maahantuontiyritys. Ainoa huono puoli on, että ravintola on usein täynnä.”
Gothersgade 30
http://atelierseptember.dk/

Tapaamiseen Cafe Victoriin

”Keskustan suosituin tapaamispaikka, fiini meininki ja pöytiintarjoilu. Sisustus ja menu muistuttavat klassista ranskalaista brasserieta. Hyvä aamiainen.”
Ny Østergade 8
cafevictor.dk

Lue Toni Toivasen koko haastattelu Etiketti-lehdestä 3/2015.

Teksti: Petra Vuolanen
Kuva: Thinkstock
Videotoimittaja: Petra Vuolanen
Videokuvaaja: Miika Kainu