Tiesitkö tämän?

Lämmittävät talvioluet

Mikä tekee oluesta talvioluen, ja mistä tarjottuna se maistuu parhaimmalta? Kysymyksiin vastaa Alkon oluiden ja siidereiden tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen.

 

Mikä tekee talvioluen?

”Talvisessa oluessa korostuu tummemmista maltaista ja runsaammasta alkoholipitoisuudesta syntyvä maku. Näin olut on pyöreämpi ja lämmittävämpi, mikä sopii talvisen ruokapöydän voimakkaampiin makuihin.”

 

Mikä on talvioluen oikea tarjoilulämpötila?

”Moni haluaa maksimoida oluen maut ja aromit. Lagerit, vahvat lagerit ja vehnäoluet voidaan nauttia hieman viileämpinä kuin alet ja portterit, jotka suositellaan nautittaviksi yli kymmenasteisina. Ruokapöydässä ne lämpenevät lähelle huoneenlämpöä, mikä on monen mieleen.”

 

Miten talviolut eroaa jouluoluesta?

”Usein lähinnä pakkaukseltaan. Talvi- ja jouluoluissa on monesti samoja makuelementtejä, mutta jouluna myymälöissä olevat tuotteet ovat pakkauksiltaan jouluisempia."

 

Teksti: Mikko Salmi

Kuva: iStockphoto