Takaisin
Resepti

Falafelit pitaleivässä

Kasvisruokavalio

Falafelit pitaleivässä

Kasvisruokavalio
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Stand-up-koomikko Ali Jahangirin luottoresepti on falafelit pitaleivällä ja turkkilaisella jogurtilla.

Juomasuositus

Jos Ali Jahangirin suosikkijuoma kokis ei riitä, chileläiset tai uusiseelantilaiset sauvignon blancit ovat falafeleille ja jogurtille sopivan hapokkaita ja aromaattisia. Niiden rakenne kestää limen hapokkuuden ja chilin mausteisuuden.

Oluista maltainen vaalea lager tai kepeä ja hedelmäinen vehnäolut ovat oivia kumppaneita.

Valmistusaineet
  • iso sipuli

  • 3 valkosipulin kynttä

  • 2 + 3 rkl öljyä

  • 1–2 tl juustokuminaa

  • 1–2 tl kurkumaa

  • 1–2 tl kanelia

  • purkki kikherneitä

  • iso nippu korianteria

  • nippu persiljaa

  • ripaus suolaa ja pippuria

  • kananmuna

  • korppujauhoja (tarvittaessa)

  • tomaattia

  • salottisipulia

  • salaattia

  • chiliä maun mukaan

Valmistusohjeet
  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko ja kuullota sipulit 2 ruokalusikallisessa öljyä. Lisää kumina, kurkuma ja kaneli.

  2. Murskaa kikherneet perunasurvimella tai blenderillä. Jätä rakennetta, jos haluat. Yhdistä mausteseokseen. Lisää silputut korianteri ja persilja sekä suola ja pippuri.

  3. Lisää kananmuna ja sekoita ainekset, kunnes saat muotoiltua niistä lihapullamaisia pyöryköitä. Jos massa on vetistä, voit lisätä korppujauhoja.

  4. Asettele pyörykät uuninpellille, ripottele loppu öljy päälle ja paahda 200 asteessa 15 minuuttia.

  5. Pilko tomaatit, salot, salaatit ja chili.

  6. Kokoa pitaleivät: levitä pohjalle turkkilaista jogurttia, lisää väliin falafeleja ja kasviksia maun mukaan. Purista sekaan limeä.