Alkuruoka

Glögin seuraksi bruschettaa

Mutkattomuus on avainsana, kun ystävät kokoontuvat yhteiseen illanviettoon joulun alla. Lämpimän glögin kanssa maistuvat rustiikkiset bruschettat. Kata pöytään erilaisia suolaisia herkkuja ja anna jokaisen koota oma leipänsä!

Helpot bruschetat erilaisilla täytteillä

  • maalaisleipää
  • valkosipulinkynsiä
  • mustapippuria myllystä
  • rucolaa

Päällysvaihtoehdot:

  • vihreää tai punaista pestoa tai valmista tomaattipastakastiketta
  • jättirapuja, parmesaania ja vuohenjuustoa
  • kypsää broilerin rintafileetä, parmesaania ja sinihomejuustoa
  • artisokkaa, kalamataoliiveja, parmesaania tai mozzarellaa ja pinjansiemeniä

Valmistusohje:

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Viipaloi leipä. Hiero viipaleisiin hieman valkosipulia.
  2. Levitä leiville muutama teelusikallinen pestoa tai ruokalusikallinen pastakastiketta. Nostele päälle haluamasi täytteet.
  3. Paista leipiä uunin ylätasolla n. 5 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut hieman ja leivät ovat lämpimiä. Viimeistele mustapippurilla ja rucolalla.

Juomasuositukset

Marjaisa ja raikas punaviini, oluista raikas ja maltainen lager.


Teksti: Sanna Kekäläinen
Kuva: Laura Riihelä
Juomasuositukset: Alko