Alkuruoka

Modernin juhlan herkku: voileipäkakku vuohenjuustolla

Paras juhla on sankarinsa näköinen. Valmista tutut noutopöytäherkut uudella tavalla ja tuunaa vaikkapa voileipäkakku vuohenjuustolla .

Teema ja tarjoilut ovat juhlissa kaiken a ja o. Niiden kannattaa heijastella juhlien sankaria. Tarjoilutavoista noutopöytä on mitä mainioin isommallekin vierasjoukolle. Lisäksi se taipuu mihin vain: perinteisten herkkujen lisäksi pöytään voi kattaa moderneja makuja tai toteuttaa tutuista ruoista uudennäköisiä houkutuksia.

Tarjoilulle rajat asettaa vain mielikuvitus. Voileipäkakun voi loihtia kääretortun muotoon, ja parsat voi piirakkaan piilottamisen sijaan kääräistä taikinasuikaleisiin. Kreikkalaisen salaatin voi valmistaa tomaattien sijaan mansikoista ja tarjota koverretuista sämpylöistä.

Noutopöytää suunniteltaessa kannattaa pitää mielessä muutama yleispätevä niksi. Erikoisruokavalioihin on hyvä varautua joko valitsemalla pöytään ruokia, jotka sopivat monenlaisiin ruokavalioihin, tai varaamalla gluteenittomia, laktoosittomia ja kasvissyöjälle sopivia vaihtoehtoja.

 

Teksti: Sanna Kekäläinen
Kuva: Laura Riihelä

Etiketti 2/2012