Jälkiruoka

Marjaisat skonssit brunssille

Skonssit eli teeleivät ovat todellisia hetken lapsia: ne maistuvat parhailta vastapaistettuina. Samalla perusohjeella syntyy sekä suolainen cheddar-timjamiskonssi että makean marjaisa versio, jotka toimivat molemmat vaikkapa brunssiherkkuina.

Voit käyttää marjojen sijaan myös granaatinomenansiemeniä, kuivattuja hedelmiä tai suklaapaloja.

Juomista suolaisille skonsseille sopii hienosti englantilainen kuohuviini, joka on nostanut laatuaan ja arvostustaan maailmalla jo lähes samppanjan tasolle.

Makeille skonsseille panostajan täsmävalinta on marjainen ja raikas roseesamppanja.


Sanna Kekäläinen 
Kuva Reetta Pasanen

Julkaistu Etiketissä 1/2015


Katso myös muut reseptit brunssille: brunssipizza, verigreippishrub, suklaagranola, amerikkalaiset sitruunapannukakut ja moderni jääkahvi.