Jälkiruoka

Pannukakkukestit gluteenittomasti

Laskiaisen klassikot, pannukakut ja letut onnistuvat myös gluteenittomista jauhoista. Ne maistuvat suolaisten ja makeiden täytteiden kanssa.

Gluteenittomissa jauhoissa ei ole sitkoa, joten pannukakun suutuntuma on vähän erilainen kuin perinteisissä pannukakuissa. Pannukakku ei myöskään kupli uunissa tavallisista vehnäjauhoista tehdyn pannukakun malliin. Kuohkeutta saadaan, kun kananmunaa vatkataan pari minuuttia ennen muiden ainesten lisäämistä. Gluteenittomien jauhojen joukkoon voidaan myös lisätä leivinjauhetta tuomaan ilmavuutta ja pari ruokalusikallista psylliumkuitua parantamaan rakennetta. Pannukakusta voidaan kääräistä rulla, jonka sisään sopii suolainen sieni- tai jauhelihapohjainen täyte.

Gluteenittomat pikkupannarit valmistuvat nopeasti vaikka iltapalaksi. Taikinaa tehdään pieni annos ja kaurahiutaleet voi jättää pois, jos kaura ei sovi ruokavalioon. 

 

Resepti: Pirkko Koivu
Kuva: Thinkstock

Julkaistu Etiketti.fi 2/2016