Jälkiruoka

Raparperi tuo kesän

Kurttulehtinen ja kirpeä raparperi on kesän ensimmäisiä oman maan herkkuja. Peittele lempeäksi lämmenneet varret jogurttivaahdolla tai kokeile grillattuna ricottan kanssa.

Raparperipiirakka on kaikkien rakastama kesän klassikkoleivonnainen. Myös siitä tehty kiisseli maistuu kesältä, mutta raparperi taipuu yllättävän moneen muuhunkin.

Kokeile vaikkapa grillata raparperiin makuraidat, keitä varret fariinisokerin ja inkiväärin kanssa ja ripottele päälle mintunlehtiä ja ricottaa.

Raparperin kanssa on hyvä nauttia maitotuotetta, sillä raparperissa on kalsiumia sitovaa oksaalihappoa. Mutta mikä onkaan maukkaampi raparperiherkun lisuke kuin jäätelö, maito tai vaniljakastike? Esimerkiksi turkkilaisen jogurtin ja vispikerman liitosta syntyvä vaahto

Tutustu Etiketin reseptiarkiston raparperiaarteisiin alla.