Seurustelu

Alkoholiton cocktail kesän juhliin

Kesäisen raikkaassa juomassa maistuvat karpalo, vadelma, lime ja basilika sekä häivähdys chiliä.

Helsinkiläisen Grotesk Barin pääbaarimestari Atte Puolakka sekoittaa asiakkaan tilaaman drinkin tottunein ottein.

Juoman erottaa tavallisesta cocktailista vain yksi asia: siinä ei ole lainkaan alkoholia. Puolakan mukaan nykyään tilataan aiempaa rohkeammin alkoholittomia juomia.

”Asiakkaat voivat pyytää klassikkococktaileista alkoholittomia versioita, mutta he osaavat vaatia myös uusia ja erilaisia makuyhdistelmiä.”

Myös Alkon valtakunnallisista myyntitilastoista näkyy, ettäalkoholittomien juomavaihtoehtojen kulutus on vahvassa kasvussa.

”Parin viime vuoden aikana alkoholittomien juomien kysyntä on kasvanut Alkossa noin 13 prosenttia”, kertoo Alkon tuoteryhmäpäällikkö Mika Kauppinen.

Kauppinen kertoo Suomen seuraavan vahvasti kansainvälistä trendiä. Esimerkiksi Saksassa alkoholittoman vehnäoluen myynti on jo ohittanut perinteisen Kristallweizen-vehnäoluen myynnin.

Hän vinkkaa myös, että alkoholiton kuohuviini ja vehnäolut sopivat maljajuomiksi sellaisenaan. Ne myös sopivat hyvin alkujuoman pohjaksi. ”Huomaavainen isäntä tai emäntä huomioi alkoholittomia juomia kaipaavat vieraat myös kesäkauden juhlissa.”


Teksti: Krista Korpela-Kosonen
Kuva: Miika Kainu