Juhlat

Näin suunnittelet juhlaboolin

Booli pysyy vuodesta toiseen juhlien juomatarjoilujen kestosuosikkina. Perinteisen ohella tarjottu alkoholiton booli on ystävällinen ele fiksulta juhlanjärjestäjältä.

Booli on vaivaton ja kätevä juhlajuoma, sillä se on helppo valmistaa suurellekin joukolle, ja vieraat hoitavat tarjoilun itse.

Viilennä kaikki booliin käytettävät juomat hyvissä ajoin. Hiilihappoiset juomat, kuten kuohuviini, siideri ja virvoitusjuomat, lisätään booliin vasta juuri ennen tarjoilua.

Jäähdytä booli suurikokoisella jääkimpaleella, sillä se sulaa hitaammin kuin pienet jääpalat. Pakasta jääkimpale esimerkiksi pakastusrasiassa tai näyttävästi koristeellisen muotoisessa kakkuvuoassa. Jääkimpaleen sisään voit jäädyttää koristeeksi marjoja, kukkia tai lehtiä.

Muista myös booliin ja juhlan henkeen sopivat koristeet. Koristeiksi sopivat esimerkiksi marjat, hedelmät, kukat ja lehdet.

Boolin seurana voit tarjota myös jotain pikkunaposteltavaa, kuten cocktailpaloja, pieniä voileipiä, pähkinöitä ja oliiveja.

Kannattaa muistaa myös alkoholiton vaihtoehto. Se syntyy esimerkiksi mehuista, virvoitusjuomista ja makusiirapeista. Valmista hyvä booli ja katso reseptejä Etiketin sivustolla Reseptien Juomareseptit-osiossa.