Kolme kesäistä cocktailia

Kesällä juoma saa olla värikäs. Cocktailien tekeminen on yllättävän helppoa – varsinkin kun ohjeet ovat osaavan baarimestarin käsialaa.

Kun erilaisia aineosia sekoitetaan tyylikkääksi juomaksi, syntyy cocktail.

Juuri nyt arvostetaan puhtaita ja selkeitä makuja. Selkeyttä haetaan myös aidoilla raaka-aineilla, kuten oikeilla marjoilla ja tuoreilla hedelmillä. Tämä suuntaus voi vähentää tehosekoittimen eli blenderin käyttöä, sillä siinä tehdyissä juomasekoituksissa on käytetty usein tölkkihedelmiä.

Kunnianhimoinen baarimestari tekee itse juomasekoituksissa käytetyt makusiirapit. Syntyipä juoma sitten rakentamalla, ravistamalla tai sekoittamalla, erottautumista haetaan nykyisin aidoilla mauilla.

Kesällä marjat ja muut tuoreet ainekset ovat tärkeä osa cocktaileja. Baarimestarien SM-kilpailuissa menestynyt ja Nobel-juhlissa työskennellyt kuopiolainen Mikko Kemppinen on ideoinut Etiketin lukijoille joukon värikkäitä kesäjuomia, joissa ne täydentävät juomasekoituksia kauniisti.

Teksti: Lena Björklund 
Kuva: Thinkstock