Lisäke

Paahdetut juurekset valmistuvat helposti

Juurekset maistuvat etenkin sadonkorjuuaikaan, mutta niistä voi onneksi nauttia myös muina vuodenaikoina. Tämä annos kannattaa valmistaa esimerkiksi hyvän grillatun pihvin ja chimichurri-kastikkeen oheen. 

Pihvin ja chimichurrin ohjeen löydät myös Alkon ja Etiketin verkkosivuilta. Käytä sivun yläreunassa olevaa hakutoimintoa. Niiden sekä juuresten kanssa maistuu mainiosti esimerkiksi argentiinalainen malbec-punaviini.

Paahdetut juurekset

4 hengelle
Valmisteluaika 20 min, valmistusaika 40 min, kokonaisaika 60 min

  • 300 g bataattia
  • 4 porkkanaa
  • 500 g kurpitsaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 solo-valkosipulinkynsi (tai 3 tavallista valkosipulinkynttä)
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 2 tl korianterinsiemeniä

Tarjoiluun:
3 rkl hienonnettua, tuoretta lehtipersiljaa tai korianteria
2 rkl juoksevaa hunajaa

1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
2. Kuori bataatit ja porkkanat. Irrota kurpitsasta kuori. Viipaloi porkkanat ja leikkaa bataatit ja kurpitsa hieman porkkanapaloja pienemmiksi viipaleiksi. Kuori ja lohko sipulit. Laita kaikki leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
3. Valuta kasviksille öljyä. Lisää suola ja korianterinsiemenet. Sekoita hyvin.
4. Paista uunin keskiosassa noin 40 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä.
5. Sekoita juuresten joukkoon lehtipersilja ja hunaja juuri ennen tarjoilua.

Juomasuositus:

Pihvin makupariksi sopivat hyvin argentiinalaiset punaviinit. Etenkin tummanpuhuva, runsaan hedelmäinen ja sopivan tanniininen malbec on hyvä valinta pihviviiniksi. Alkon viinimakutyypeistä hyvä valinta löytyy varmimmin Mehevä ja hilloinen -ryhmästä.

Pihvin ja chimichurrin resepti on julkaistu Etiketti-lehdessä 3/2013.

Teksti: Sanna Kekäläinen
Kuva: Laura Riihelä
Juomasuositus: Alko