Pääruoka

Hanna Gullichsenin thaimaalaiset kalapihvit

Ruoka-alan monitaituri Hanna Gullichsen on nainen Safkaa-kirjojen ja ilmiöksi nousseen avokadopastan takana. Nyt hän jakaa meille toisen luottoreseptinsä, thaimaalaiset kalapihvit kurkkurelissin kera.

 

Thaimaalaiset kalapihvit

neljälle

500 g vaaleaa kalaa (esim. haukea, turskaa, lahnaa)
2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria 
puolikkaan limetin mehu 
0,5 rkl kalakastiketta (tai soijakastiketta)
1 tl sambal oelekia (tai tuoretta chiliä hienonnettuna)
1 dl rypsiöljyä
1 kananmuna 
0,5 tl suolaa
kourallinen vihreitä papuja

1 Kuutioi kala. Raasta inkivääri, hienonna korianteri ja purista limetistä mehu.
2 Kippaa monitoimikoneeseen kaikki ainekset papuja lukuun ottamatta. Sekoita massaa hetki, kunnes ainekset ovat sekoittuneet, mutta älä tee siitä puuroa.
3 Kaavi kalamassa monitoimikoneesta kulhoon. Leikkaa vihreät pavut pieniksi pätkiksi ja sekoita ne massaan. Muotoile massasta pieniä pihvejä.
4 Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista pihvit pienissä erissä, noin 3 minuuttia per puoli.

Tarjoile pihvit raikkaan kurkkurelissin kanssa.

Kurkkurelissi

1 limetin mehu
1 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl vettä
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tuorekurkkua 
0,5 chiliä
1 kevätsipuli
tuoretta korianteria
tuoretta minttua

1 Purista pieneen kattilaan limettimehu, riisiviinietikka, vesi, sokeri ja suola. Kiehauta seos ja keitä, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Jäähdytä.
2 Kuori ja halkaise kurkut. Poista siemenet lusikalla ja leikkaa malto paloiksi. Hienonna kevätsipuli ja chili. Sekoita kurkunpalat, kevätsipuli ja chili kulhossa.
3 Viimeistele kurkkurelissi juuri ennen tarjoilua sekoittamalla jäähtynyt liemi ja hakatut yrtit kasvisten joukkoon.

Juomasuositus
Näiden pihvien kanssa nautitaan joko thaimaalaista olutta tai puolikuivaa, silti hapokasta, rieslingiä.

Lue lisää Hanna Gullichsenista Etiketti 1/2014 -lehdestä.

Teksti Anna Kauhala
Kuvat Miika Kainu ja Hanna Gullichsen