Pääruoka

Keväinen artisokka-papusalaatti

Tämä salaatti on helppotekoinen, ruokaisa ja hyvin säilyvä. Tomaattilohkot ja rucolan voi halutessaan lisätä joukkoon vasta piknik-paikalla.

Keväinen artisokka-papusalaatti

  • 1 tölkki grillattuja artisokan sydämiä oliiviöljyssä
  • 2 tölkkiä vahapapuja tomaattikastikkeessa
  • 1 ruukku rucola-salaattia
  • kirsikkatomaatteja

Kastike

  • 1/2 dl artisokkapurkin lientä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • suolaa, pippuria

Koristeluun

  • 2 dl pinjansiemeniä
  • parmesaanijuustoa

Valmistusohje:

  1. Valuta artisokansydämet liemestä. Halkaise suuret kahtia.
  2. Valuta ja huuhtele pavuista enin säilöntäkastike.
  3. Sekoita artisokat ja pavut hyvin keskenään kulhossa.
  4. Halkaise mukaan kirsikkatomaatteja ja revi joukkoon myös reilusti tuoretta rucolaa.
  5. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kasviksien päälle.
  6. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Vuole parmesaanijuustosta ohuita lastuja. Ripottele molempia salaatin pinnalle.

Vinkki: Salaatista saa vielä ruokaisampaa, jos joukkoon lisää keitettyjä ja lohkottuja uusia perunoita.


Resepti: Tiia Koskimies
Kuva: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård

Resepti on julkaistu Etiketti-lehdessä 2/2007.