Pääruoka

Louisianalainen surf & turf -pyttipannu

Louisianalaisessa surf  & turf -pyttipannussa yhdistetään paahdettua uuden sadon perunaa, raakamakkaraa ja rapuja.

Rohkea tarjoiluvinkki on tarjota ravut mutkattomasti suoraan puhtaalle pöydälle kaadettuna. Rapupinon päälle voi koota perunoita ja makkaraa.

Louisianassa ei turhia hienostella. Valitse ruokajuomaksi ronskilla kädellä humaloitu ale Yhdysvalloista. Jenkkihumalat tuovat olueen sitruksisia, hedelmäisiä ja kukkeita aromeja, jotka toimivat mainiosti tämän äyriäisiä ja mausteista makkaraa yhdistävän pyttipannun kaverina.

Viineistä voi valita joko pehmeän ja hedelmäisen punaviinin tai pirteän ja hedelmäisen valkoviinin Kaliforniasta.

Pyttipannu on maukasta itsessään, mutta jos kaipaat ruokaan kosteutta, tarjoa lisäksi valkosipulilla maustettua majoneesia.

Teksti Sanna Kekäläinen
Juomasuositus Taina Vilkuna

Kuva Reetta Pasanen

Surf & turf -pyttipannu

4 annosta

Valmistusaineet

2 kesäsipulia varsineen
1 valkosipulinkynsi
1 kg
 keitettyä varhaisperunaa
4 raakamakkaraa, esim. chorizoa
1 lehtisellerinvarsi
1 suippopaprika
1 keitetty maissintähkä
noin 0,75 dl rypsi- tai oliiviöljyä
2 laakerinlehteä
keitettyä rapua, esim. joki- tai tiikerirapua
0,5 tl
 sormisuolaa
vajaa 0,5 tl
 mustapippuria myllystä
(0,5 dl hienonnettua lehtipersiljaa)

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Huuhtaise kesäsipuli ja hienonna se varsineen. Ota varret sivuun koristelua varten. Kuutioi tai viipaloi keitetyt perunat. Leikkaa lehtiselleri ja paprika pieniksi paloiksi. Irrota keitetyistä maissista jyvät.
2. Kuumenna öljy. Purista pannulle raakamakkarat suolesta pieniksi palluroiksi. Paista sekoitellen sipulien ja laakerinlehden kanssa, kunnes makkara on melkein kypsää. Lisää pannulle perunat, lehtiselleri ja paprika ja maissit. Paista, kunnes ne saavat kauniin värin. Lisää ravut ja anna niiden lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa.

Vinkki: Pyttipannu on oiva ruoka silloin, kun rapujuhlista jää keitettyjä rapuja. Käytä pyrstöjen lisäksi myös saksien liha. Jokirapujen sijaan voi käyttää tavallisia katkarapuja, tiikeri- tai jättikatkarapuja.

Julkaistu: Etiketti 2014
Surf & turf -pyttipannu
Valmistusaika: 30–60 min

Ruokalaji: pääruoka


Pyttipannu on maukasta itsessään, mutta jos kaipaat ruokaan kosteutta, niin tarjoa lisäksi valkosipulilla maustettua majoneesia. Rohkea tarjoiluvinkki on tarjota ravut mutkattomasti suoraan puhtaalle pöydälle kaadettuna. Rapupinon päälle voi koota keitettyjä tai paistettuja varhaisperunoita ja mausteista makkaraa.

Juomasuositus:

Louisianassa ei turhia hienostella. Valitse ruokajuomaksi ronskilla kädellä humaloitu ale Yhdysvalloista. Jenkkihumalat tuovat olueen sitruksisia, hedelmäisiä ja kukkeita aromeja, jotka toimivat mainiosti tämän äyriäisiä ja mausteista makkaraa yhdistävän pyttipannun kaverina. Viineistä voi valita joko pehmeän ja hedelmäinen punaviinin tai pirteän ja hedelmäisen valkoviinin Kaliforniasta.