Pääruoka

Merlot-lammas kruunaa pääsiäispöydän

Viinillä marinoitu lammas on oiva ruoka pääsiäispöytään. Sen tekeminen on helppoa, mutta vaatii hieman etukäteisvalmisteluja.

Viinillä marinoidun lampaan voi valmistaa niin grillissä kuin uunissa. Talvinen versio valmistuu uunissa, jolloin apuna kannattaa käyttää lihalämpömittaria, jonka ansiosta lammas ei pääse kuivahtamaan.

Kesällä Merlot-lammas on pihagrillaajan bravuurinumero. Tällöin kannattaa pyytää lihakauppiasta käsittelemään lammas luuttomaksi levyksi. Grillaa lammasta ensin kuumassa grillissä kauniin väriseksi, ja loppukypsennys sujuu miedommalla lämmöllä.


Teksti Anu Piippo
Resepti ja kuvausjärjestelyt Sanna Kekäläinen
Kuva Laura Riihelä
Juomasuositukset Taina Vilkuna, Alko
Lasit ja karahvi Alko, muu kuvausrekvisiitta Stockmann


Lue täältä millainen viini pääsisäispöydän lampaalle kannattaa valita.