Pääruoka

Täytetty maalaisleipä pan bagna

Pan bagna on täytetty ranskalainen maalaisleipä, jonka sisälle lisätään laadukasta juustoa, leikkelettä ja kasviksia.

Leipä valmistetaan hyvissä ajoin ja laitetaan painon alle viileään. Leipä imee itseensä ihania makuja säilytyksen aikana. Ja mikä parasta – tämä herkku kulkee kätevästi mukana!

Teksti Sanna Kekäläinen
Kuva Reetta Pasanen
Juomasuositus Taina Vilkuna, Alko

Pan bagna

7 annosta

Valmistusaineet

1 maalaisleipä, pyöreä tai pitkulainen
1 valkosipulinkynsi
0,75 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua
1 kesäpunasipuli varsineen
8 viipaletta Comté-juustoa
100 g pastramia, ohueksi viipaloitua savuhärkää tai muuta laadukasta lihaleikkelettä
1 prk (280 g) artisokansydämiä viipaloituna
100 g paahdettua paprikaa
12 kalamata-oliivia, kivet poistettuna
1 dl basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa leipä vaakatasossa puoliksi. Poista osa sisuksesta (sen voi vaikka paistaa salaattiin krutonkien sijaan). Hiero leivän sisään valkosipulia. Valuta öljyä ja etikkaa.
2. Viipaloi sipuli varsineen. Levitä palat leivän pohjalle. Lado päälle juusto, pastrami ja artisokat. Lado paprikat, oliivit ja basilika toiselle leipäpuolikkaalle. Nosta puolikkaat varovasti päällekkäin. Kelmuta tiiviisti. Nosta lautaselle. Laita toinen lautanen päälle ja nosta vielä päälle paino, esim. maitopurkki. Laita viileään vähintään 3 tunniksi.
3. Leikkaa leipä 6–8 osaan.

Julkaistu: Etiketti 2014
Pan bagna
Valmistusaika: yli 60 min

Ruokalaji: pääruoka


Pan bagna on täytetty ranskalainen maalaisleipä, jonka sisälle lisätään laadukasta juustoa, leikkelettä ja kasviksia. Leipä valmistetaan hyvissä ajoin ja laitetaan painon alle viileään. Leipä imee itseensä ihania makuja säilytyksen aikana. Ja mikä parasta – tämä herkku kulkee kätevästi mukana!

Juomasuositus:

Ranskalaiselle klassikkopiknikruoalle valitaan tietysti ranskalainen viini, viinityyppi maun ja päivän lämpötilan mukaan. Punaviini lämmittää viileämmällä kesäkelillä, valkoviini ja vadelmainen ja sitruksinen roseeviini taas raikastavat hellepäivän. Sitruksinen ja kevyen paahteinen samppanja nostaa eväsretken luksusluokkaan.