Pääruoka

Parsa-kurkku-melonisalaatti maistuu piknikillä

Tämä salaatti pysyy hyvin raikkaana piknik-paikalle asti. Kastike mehevöittää ja maustaa tuoreena syötävän parsan juuri sopivasti.

Parsa-kurkku-melonisalaatti

Salaatti

  • 1 nippu vihreää parsaa
  • puolet tuoreesta kurkusta
  • puolet cantaloupemelonista

Kastike

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa, sokeria, pippuria
  • 2 rkl vaaleita seesaminsiemeniä

Lisäke

  • patonkia
  • parmankinkkua

Valmistusohje:

  1. Kuori parsat ohuelti ja leikkaa kuiva kantaosa pois. Kuori kurkku ja meloni, poista siemenet.
  2. Leikkaa parsatangosta juustohöylällä pöytää vasten, nupusta tyveen päin, pitkittäin mahdollisimman ohuita viipaleita. Leikkaa myös kurkku ja meloni saman levyisiksi suikaleiksi.
  3. Sekoita kastikkeen aineet ensin keskenään ja kaada se sitten salaatin joukkoon.

Juomasuositus

Piknik-viiniksi on vaikea kuvitella mitään tuhtia ja raskasta. Trendikkäin valinta on ehdottomasti kuiva laadukas kuohuviini, kuten cava, crémat, franciacorta tai jopa samppanja, mutta myös roseeviinit ovat mitä kesäisin valinta.


Resepti: Tiia Koskimies
Kuva: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Juomasuositus: Alko

Resepti on julkaistu Etiketti-lehdessä 2/2007.