Pääruoka

Sienipiiras Pusula – Cocconato

Tuttu sienipiiras saa pontta rucola-pinjansiemenkoristelusta. Piiraan viimeistelyssä käytetään pähkinäöljyä, jonka maku sopii upeasti sienten pariksi.

Tämän sienipiiraan antimet on poimittu Pusulan metsistä. Viimeistelyyn käytettävä hasselpähkinäöljy on tuotu Italian luoteisosasta piemontelaisesta pikkukylästä nimeltä Cocconato.

”Olemme usein valinneet piiraan kanssa juotavaksi Cocconaton lähiseutujen viinejä, kuten langhe rossoa tai barbera d’astia. Aromaattinen valkoviinikin voisi olla hyvä valinta, kun öljyä ajattelee”, reseptin Etiketille antanut Riikka Ahtiainen kertoo.

 

Teksti: Anu Piippo
Reseptit ja kuvausjärjestelyt: Sanna Kekäläinen
Kuva: Laura Riihelä
Juomasuositukset: Taina Vilkuna / Alko