Pääruoka

Suosittelemme: Siiderissä haudutettua kananpoikaa

Televisiosta tuttu keittiömestari Hans Välimäki valmistaa kananpoikaa siiderissä hauduttaen. Tämä resepti on napattu ja hyväksi todettu kirjasta Ruokaa Ranskasta Välimäen tapaan (WSOY, 2010).

Normandiassa tehdään Hans Välimäen mielestä maailman parasta siideriä. Aito siideri sopii myös ruoanlaittoon.

Siiderissä haudutettuun kananpoikaan tarvitset:

  • 1 broileri
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 porkkanaa
  • 15 helmisipulia
  • 4 rkl voita
  • 3 dl kuivaa omenasiideriä
  • 2 dl kermaa
  • 1/2 dl silputtua lehtipersijaa

1. Paloittele broileri kahdeksaan osaan, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori porkkanat ja leikkaa sentin viipaleiksi. Kuori helmisipulit.

2. Kuumenna voi paistinpannussa ja ruskista kananpalat, lisää porkkanat ja sipulit ja ruskista niitäkin hetki. Kaada joukkoon siideri.

3. Kypsennä hiljaisella tulella kannen alla 40 minuuttia. Lisää kerma ja jatka kypsentämistä ilman kantta vielä noin 10 minuuttia.

4. Tarkista maku, lisää persija ja tarjoa riisin kera.

Kuva: Jukka Riihelä