Pääruoka

Punainen broilerisalaatti

Eteläafrikkalaiset valkoviinit ovat melko hapokkaita ja sitruksisen hedelmäisiä. Ne maistuvat etenkin hedelmäisten, ruokaisien salaattien kanssa, joissa on kanaa, kalaa tai äyriäisiä.

Sekoita salaattiin ruokaisia ja kepeitä herkkupaloja, kuten vuohenmaitogoudaa, siemeniä ja vadelmia. Viinien hedelmäinen hapokkuus taittaa juuston rasvaa ja kestää hedelmien ja marjojen hapokkuuden. Siemenet antavat mukavan suutuntuman ja lisäävät annoksen ruokaisuutta.

Punainen broilerisalaatti

4 hengelle

  • n. 1 l sekasalaattia, esim. rucolaa, jäävuori- ja punasalaattia
  • 4 kypsää broilerin rintafileetä tai minuuttipihviä
  • 4 viipaletta vesimelonia ilman siemeniä
  • n. 100 g vuohenmaitogoudaa tai parmesaania lastuina tai pieninä kuutioina
  • 2 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • 4 rkl paahdettuja pähkinöitä tai siemeniä

Kastike:

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje:

  1. Tee ensin kastike. Sekoita sitruunamehu ja hunaja keskenään. Lisää öljy ohuena nauhana voimaakkaasti vatkaten. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Pese salaatti ja kuivaa se.
  3. Viipaloi broilerin rintafileet ja kuutioi vesimeloni. Yhdistä kaikki aineet. Valuta päälle kastike ja sekoita varovasti.

Vinkki:

Vadelmien ja vesimelonin lisäksi salaattiin sopivat granaattiomenan siemenet. Voit halutessasi paistaa salaatin joukkoon leipäkuutioita ruokaisuutta
lisäämään.


Juomasuositukset:

  • Pirteät ja hedelmäiset Etelä-Afrikan valkoviinit chenin blancista, sen sekoitteista tai sauvignon blancista sopivat salaatille hienosti.
  • Jos talvisaikaan nauttii kuitenkin mieluummin punaviiniä, voi valita eteläafrikkalaisen marjaisan ja raikkaan tai pehmeän ja hedelmäisen punaviinin, mieluusti hieman viilennettynä.
  • Myös sitruksinen vehnäolut tai maukas siideri on hyvä makupari tälle ruoalle.

Teksti: Sanna Kekäläinen
Kuva: Laura Riihelä
Juomasuositukset: Alko