Ruokailmiö

Samppanjapiknik puistossa

Samppanjapiknik puistossa on parhaimpia tapoja viettää kesäpäivää. Paras piknikkori täytetään kesäisillä herkuilla ja lähdetään puistoon.

Kesän samppanjapiknikille kelpuutetaan vain oikeat kuohuviinilasit, aterimet ja posliiniset lautaset. Pakkaa särkyvät astiat lautasliinojen suojaan. Korin päälle taitellaan designliina, josta tulee koko kattauksen alusta. Ruoat kannattaa pakata helposti tarjoiltaviksi. Kuljeta lämmölle arat ruokalajit laadukkaassa kylmäkassissa.

Juomat

Perinteisellä menetelmällä tehdyt kuohuviinit, roseekuohuviinit sekä samppanja sopivat tyyliin. Muita vaihtoehtoja ovat roseeviinit sekä kuivat tai puolikuivat valkoviinit kuten pinot grigio ja chablis. Varaa mukaan myös alkoholitonta juotavaa. Jäähdytä juomat etukäteen kylmiksi. Pullon ympärille vedettävä cooler pitää juomat raikkaina. Muista ottaa mukaan myös pullonsulkija. 

Tarjoile esimerkiksi

- Ruokaisaa salaattia, jonka pohjana on esimerkiksi kuskus tai pasta
- Juustomuffineja
- Tuoretta leipää ja hummusta
- Suolaista piirakkaa esimerkiksi vuohenjuustosta, lohesta tai sienistä
- Brie-juustoa viikunoiden kera
- Ilmakuivattua kinkkua hunajamelonin kanssa
- Makeaa piirakkaa esimerkiksi omenoista
- Marenkeja, kirsikoita tai mansikoita

 

Teksti: Pirkko Koivu
Kuvitus: Pietari Posti