Trendiruoat

Helppo raakakakku

Pyöräytä mansikoista helpon reseptin raakakakku: tällä herkuttelevat  juhlissa gluteenitonta, vehnätöntä ja maidotonta kasvisruokavaliota noudattavat.

Trendi-ilmiöksi uudelleen noussut raakaruoka on mahdollisimman käsittelemätöntä, luonnon raaka-aineista koostettua ravintoa. Mitään ei kuumenneta yli 45-asteiseksi. Siksipä raakakakun tekijä ei tarvitse uunia. Sen sijaan pakastin sekä monitoimikone tai hyvä blenderi eli tehosekoitin ovat tarpeelliset apulaiset.

Luontaisesti gluteeniton, vehnätön ja maitotuotteita välttävällekin sopiva raakakakku syntyy näppärästi ja helposti. Jauhojen sijaan pohjataikinaan upotetaan meheviä kuivahedelmiä sekä manteleita, pähkinöitä ja kookosta. Osa vegaaneista ei käytä eläinkunnan tuotteista edes hunajaa: valitse silloin vaihtoehdoksi ruokosokeri.

Huomaa kuitenkin varata aikaa pähkinöiden ja manteleiden liottamiseen sekä kakun hyytymisen.

Ulkonäöltään raakakakku muistuttaa juustokakkua, mutta liivatetta ei tarvita, sillä kakku pysyy kasassa kiinteäksi kovettuvan kookosöljyn ansiosta. Kookos ei tässä reseptissä juurikaan silti maistu.

Koristele kakku tuoreella marjaröykkiöllä juuri ennen tarjoilua. Lisää näyttävyyttä saat painamalla ohuet mansikkaviipaleet kehäksi kakun sivureunan ympärille. Munaleikkurilla saat tasaisia viipaleita kätevästi.

Raakakakku on raikas, mutta täyttä tavaraa, joten usein pienikin pala riittää tyydyttämään makeanhimon.

 

Teksti: Helena Saine-Laitinen
Kuva: Roope Permanto
Juomasuositus: Taina Vilkuna, Alko