Yhdistä ja onnistu

Alkupaloja maailmalta

Monessa ruokakulttuurissa runsas alkupalapöytä voi olla vaikka kokonainen ateria. Etenkin Välimeren maissa pöytä saattaa notkua erilaisia herkkuja. 

Italiassa alkupalat kulkevat nimellä antipasti, ja niitä voi olla tarjolla useita erilaisia. Itäisen Välimeren maissa alkupalapöytä kulkee nimellä meze, Espanjassa taas nautitaan tapaksia. Myös venäläiset pitävät runsaasta alkuruokatarjoilusta, heidän versionsa kulkee nimellä zakuska.

Kun tarjolla on monenlaisia kylmiä alkupaloja, juoman pitää sopia niistä mahdollisimman monen seuraan. Juoman ei siksi kannata olla kovin täyteläinen.

Viiniltä monipuolinen alkupalapöytä vaatii hedelmäisyyttä ja raikkautta. Siksi kuvaan sopivat etenkin pirteät ja hedelmäiset valkoviinit. Myös kuiva roseeviini ja kuiva kuohuviini käyvät hyvin.

Oluista sopivat ennen kaikkea vaaleat, raikkaat ja suhteellisen kevyet lager ja pils.

 Linkki pirteisiin ja hedelmäisiin valkoviineihin linkki lagereihin linkki pilsnereihin