Yhdistä ja onnistu

Zakuska

Zakuska on venäläinen alkuruokalajitelma. Tarjoilu voi olla ylenpalttisen runsas, mutta zakuskapöydän voi koostaa myös vain muutamista ruokalajeista.

Zakuskaruokiin kuuluvat esimerkiksi savukala, sienisalaatti, vihannekset, hunajan kanssa syötävät suolakurkut, leikkeleet ja kulebjaka-piiras. Mukana voi olla myös blinejä, jotka nautitaan esimerkiksi smetanan ja kaviaarin tai muun mädin kanssa.

Zakuskapöydän juomaksi sopii olut, sillä se ei säikähdä monien zakuskojen etikkaisia makuja. Valitse esimerkiksi pils tai tumma lager, joissa on zakuskojen makuun sopivaa aromikkuutta.

Valkoviiniksi käyvät etenkin vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin viinit, joissa on ruokien monipuolisia makuja taittavaa aromikkuutta ja ryhdikkyyttä. Valitse esimerkiksi Grüner Veltliner -lajikkeen viini.

Myös kuiva kuohuviini sopii hyvin, sillä kuplivuus raikastaa kokonaisuutta ja antaa makuja taittavaa ryhtiä. Avaa esimerkiksi samppanja tai muu ranskalainen kuohuviini.

Venäläiseen tapaan voit tarjota myös karpalomehua.

linkki pilsnereihin Linkki tummiin laagereihin linkki vivahteikkaisiin ja ryhdikkäisiin valkoviineihin