Aterian kanssa

Erikoinen ruoka? Löydä sopiva juoma

Savukalaa, sieniä tai suklaata? Joidenkin ruokien kohdalla juoman valinta voi olla haaste, josta selvitään asiantuntijan avulla ja seikkailumielellä.

Jos ruoassa on erityinen makumaailma, asiantuntijan apu ja ripaus seikkailumieltä auttavat löytämään makuhermoja hivelevät yhdistelmät.

Haastavina pidetään usein porsaanlihaa, sienikeittoa, paahtopaistia sekä kylmäsavulohta. Jälkiruoista kysymyksiä aiheuttavat juustotarjotin ja suklaiset herkut.

Yleisvinkit juoman valintaan aterialle

  1. Valitse päätähti. Haluatko korostaa ruoan vai juoman makua vai luoda niistä yhdessä harmonisen kokonaisuuden?
  2. Ota vieraat huomioon. Arvostavatko he klassisia valintoja – vai haluavatko tulla yllätetyiksi? Jos jälkimmäistä, ole rohkea!
  3. Noudata omaa makuasi. Suosituksia voi kuunnella, mutta loppujen lopuksi juoman pitää sopia omaan suuhun.

Kokosimme joitakin haastavina pidettyjä ruokia. Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta lupautuivat etsimään hankalina pidetyille ruoille sekä klassiset että yllättävät juomavaihtoehdot.

Teksti: Diana Törnroos
Kuvitus: Pietari Posti

Julkaistu Etiketissä 4/2015