Aterian kanssa

Klassikkoyhdistelmät

Erinomaisia viinin ja ruoan yhdistelmiä on lukuisia, tässä niistä tunnetuimmat.

Boeuf bourguignon ja punainen bourgogne

Caprin salaatti ja italialainen pinot grigio

Crème brûlée ja väkevä muskatviini

Crème Ninon ja samppanja

Etanat ja Bourgognen valkoviini

Gorgonzola ja amarone

Graavi lohi, sinappikastike ja puolikuiva riesling

Grillattu kananpoika ja beaujolais

Hanhenmaksa ja makea Sauternesin valkoviini

Hirvenfilee ja châteauneuf-du-pape

Kaviaari ja samppanja

Lammas ja Médocin punaviini tai Riojan punaviini

Mansikat ja kermavaahto ja makea Bordeaux'n valkoviini

Metso tai teeri ja Pomerolin viini

Munsterjuusto ja Alsacen gewürztraminer

Nizzansalaatti ja Provencen roseviini

Osterit ja chablis tai stout

Paistettu kalkkuna ja hyvä pinot noir

Pippuripihvi ja syrah

Roquefort ja sauternes

Stilton ja portviini

Tapakset ja manzanilla tai fino-sherry

Tummasta suklaasta tehty jälkiruoka ja banyuls

Vasikka ja chianti

Vuohenjuusto ja sancerre

 

Reseptin paahdettuun ankkaan Farangin tapaan löydät täältä.