Aterian kanssa

Yhdistä & onnistu: Juustotarjotin

Miksi juustotarjotin on haastava yhdistää juomaan? Koska se rakennetaan usein keskenään niin erilaisista juustoista.

Juomavalintojen asiantuntijoina Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta.

Taina: Kolme juustoa on hyvä määrä, ja niille jokin yhdistävä tekijä. Esimerkiksi sama alue tai hallitseva makuominaisuus, kuten suolaisuus, rasvaisuus tai kovuus. Ja näille äärimmäisen klassinen mutta välillä jo melkein unohtunut juoma: portviini, nuori ruby tai pitempään kypsytetty Late Bottled Vintage eli LBV. Niissä on marjaisuutta ja lämpöä, mutta ei hirveästi tammea. Runsas sokeri ja alkoholi sallivat vahvatkin maut.

Selma: Hyvä valinta! Yllättäväksi vaihtoehdoksi nostan normandialaisen siiderin, jossa on tallinen tuoksu, upeaa hedelmäisyyttä ja jopa juustomaisia tuoksuja.

Kokeile
Ruby Port
Late Bottled Vintage (LBV)
Ranskalainen siideri

Teksti: Diana Törnroos
Kuvitus: Pietari Posti


Julkaistu Etiketissä 4/2015