Aterian kanssa

Yhdistä & onnistu: paahtopaisti

Miksi paahtopaisti on haastava yhdistää juomaan? Moni suosittelee miedolle maulle liian raskasta juomaa. Juomavalintaan vaikuttaa myös se, tarjotaanko paisti kylmänä vai lämpimänä.

Juomavalintojen asiantuntijoina Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta.

Taina: Perinteinen valinta olisivat Bordeaux’n tai Rhônen punaviinit, mutta ne ovat aika voimakkaita varsinkin kylmänä tarjottavalle paahtopaistille. Itse ottaisin Etelä-Rhônesta esimerkiksi syrah-grenache-blendin, jossa ei ole paljon tammea.

Selma: Kokeilisin kevyempää italialaista, esimerkiksi Bardolinon alueen punaviiniä, joka sopisi tarjottavaksi kylmän paahtopaistin kanssa. Tai sitten punaviiniä Itävallasta tai Saksasta – esimerkiksi Zweigelt- tai Spätburgunder-rypäleet! Niistä löytyy keskitäyteläistä suutuntumaa ja mausteista meininkiä.

Kokeile
Vivahteikas & kehittynyt
Marjaisa & raikas

Teksti: Diana Törnroos
Kuvitus: Pietari Posti


Julkaistu Etiketissä 4/2015