Aterian kanssa

Yhdistä & onnistu: Sienikeitto

Miksi sienikeitto on haastava yhdistää juomaan? Koska sienilajien kirjo on suuri, keitossa on yleensä hento maku ja valmistustavat ovat monet.

Juomavalintojen asiantuntijoina Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta.

Taina: Klassinen vaihtoehto on kuivahko sherry. Lähtisin itse amontilladon pähkinäisyydestä, joka sopii nätisti useimpien sienilajien kanssa ja kestää myös mahdollisen kerman.

Selma: Niin! Sherryillä on aivan turhaan vanhanaikainen imago. Tavallisesta poikkeavana valintana voimakkaamman makuiselle keitolle ottaisin vahvemman lagerin. Sieltä löytyy tuhtia maltaisuutta ja hieman alkoholinkin tuomaa makeutta. Kotimaisista vahvoista lagereista löytyy todella hyviä vaihtoehtoja.

Kokeile
Amontillado-sherry 
Vahva lager

Teksti: Diana Törnroos
Kuvitus: Pietari Posti


Julkaistu Etiketissä 4/2015