Aterian kanssa

Yhdistä & onnistu: suklaiset jälkiruoat

Miksi suklaa on haastava yhdistää juomaan? Koska kaakaopitoisuus vaihtelee eri suklaissa. Suklaa vaatii seurakseen sokeria ja runsaammin alkoholia.

Juomavalintojen asiantuntijoina Master of Wine, tuoteviestintäpäällikkö Taina Vilkuna ja palvelu- ja tuotekouluttaja Selma Wennonen Alkosta.

Taina: Hyvä klassinen valinta ovat Muscat-rypäleistä tehdyt makean rusinaiset, usein väkevöidyt viinit.

Selma: Sanon, että suklaa ja tumma olut. Jokin stout, jossa on runsaasti makeuden tuntua, suklaista maltaisuutta ja jopa mämmimäistä makua. Cream- ja chocolate stoutit sopivat varsinkin suklaajälkiruokien seuraksi, mutta suosittelisin kokeilemaan laadukkaan joulusuklaarasiankin kanssa.

Kokeile
Makeat muscat-viinit
Porter & Stout

Teksti: Diana Törnroos
Kuvitus: Pietari Posti


Julkaistu Etiketissä 4/2015