Yhdistä ja onnistu

Äyriäiset, osterit, simpukat, etanat

Äyriäisiä yhdistää mieto, hienostunut maku. Usein maussa on mukana myös makeutta, jonka valmistustapa tosin saattaa peittää. Jotkut merenherkuista ovat myös luonnostaan maultaan suolaisia. Kevyen vivahteikkaille mauille sopivat vastaavan kevyet mutta aromikkaat juomat.

Äyriäisiä ovat esimerkiksi eri rapulajit, hummeri ja langusti. Merenherkkuina nautitaan myös nilviäisiä, joita ovat muun muassa simpukat, osterit, mustakelat ja merisiili.

Kulinaarisessa mielessä tähän samaan ruokaryhmään lasketaan usein myös etanat ja sammakot.

Juomiksi äyriäisille ja nilviäisille sopivat etenkin vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. Niissä on merellisten herkkujen seuraan sopivaa raikkautta, aromikkuutta ja ryhdikästä rakennetta. Myös kuiva kuohuviini, etenkin samppanja, on klassinen ja toimiva valinta.

Oluista sopivat etenkin vaaleat ja kevyehköt lagerit, pilsit ja vehnäoluet. Stout ja porter puolestaan ovat klassisia ostereiden kumppaneita.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsnerit