Yhdistä ja onnistu

Etanat

Etanat valmistetaan useimmiten valkosipulivoissa kypsentämällä tai juustolla gratinoimalla. Ne ovat juoman kannalta mukautuvaa ruokaa, joten voit valita lasiin niin raikkaan valkoviinin, kevyehkön punaviinin kuin vaalean oluen.

Etanoiden kanssa sopivat sekä pirteät ja hedelmäiset että vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit. Valitse esimerkiksi makutyyppien viini, joka on tehty Chardonnay-lajikkeesta.

Ranskassa etanat ovat tyypillistä ruokaa Bourgognen alueella, joten lasiin sopii hyvin bourgognelainen valkoviini, jossa voi olla hieman tammisuuttakin. Myös Alsacen alueen kuivat, aromikkaat valkoviinit ovat harkitsemisen arvoisia.

Punaviineistä etanoiden seuraan sopivat kevyet tai keskitäyteläiset viinit, etenkin marjaisat ja raikkaat. Voit harkita viiniä ranskalaisittain esimerkiksi Rhônen tai Languedoc-Roussillonin alueilta.

Oluista sopivat esimerkiksi vaaleat ja raikkaat lagerit ja pilsit.

Pirteät ja hedelmäiset valkoviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitMarjaisat ja raikkaat punaviinitLagerit