Yhdistä ja onnistu

Mustekalat

Mustekaloja on olemassa useampaa syötävää lajia, joiden koko vaihtelee. Mustekalan liha tarjotaan yleensä friteerattuna, grillattuna, keitoissa tai salaateissa. Maku on mieto, joten lasiin sopii vastaavan kevyt juoma.

Tarjoa mustekalan kanssa kevyttä pirteää ja hedelmäistä valkoviiniä tai halutessasi aavistuksen runsaampaa vivahteikasta ja ryhdikästä valkoviiniä. Valinta voi kohdistua esimerkiksi Portugalin, Espanjan tai Italian viineihin.

Olueksi sopii vaalea ja raikas olut eli esimerkiksi lagerpils tai vehnäolut.

Kreikkalaiseen ja Espanjalaiseen tapaan punaviinissä keitetylle mustekalalle sopii  marjaisa ja raikas punaviini, joka on tehty esimerkiksi Tempranillo-lajikkeesta. Voit harkita tyyliin sopivasti myös kreikkalaista punaviiniä.

Pirte�t ja hedelmäiset valkoviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsnerit