Yhdistä ja onnistu

Ravut

Suomalaiseen tapaan keitetyt joki- ja täpläravut ovat monen mielestä herkku ylitse muiden. Niitä nautitaan loppukesän pimenevissä illoissa yleensä paahtoleivän päältä.

Rapujuhlaan sopii vivahteikas ja ryhdikäs valkoviini, jossa on rapujen sekä niiden tykötarpeiden seuraan sopivaa raikkautta ja aromikkuutta. Raikas, vaalea olut kuten lager tai pils on toinen klassinen rapujuoma.

Rapuviineiksi käyvät mainiosti esimerkiksi Riesling-, Sauvignon Blanc-, Chardonnay- ja Grüner Veltliner -lajikkeiden vivahteikkaat ja ryhdikkäät viinit. Klassikkoja ovat esimerkiksi ranskalaiset Loiren ja Chablis'n alueiden viinit, mutta rapuviini voi nykyisin tulla mistä päin maailmaan tahansa.

Myös kuiva kuohuviini sopii mainiosti rapujen raikkaan ryhdikkääksi pariksi. Valitse esimerkiksi cava tai samppanja.

Vivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinitLageritPilsnerit