Yhdistä ja onnistu

Indonesia

Indonesiaan kuuluu yli 13 000 saarta, joista Sumatra, Jaava ja Bali ovat tunnetuimmat. Laajan alueen ruokakulttuuri on vaihteleva, ja siihen on sulautunut vaikutteita niin Kiinasta, Intiasta kuin Euroopastakin.

Riisi on Indonesiassa tärkeässä roolissa. Se syödään esimerkiksi merenherkkujen, lihan, kanan, kasvisten ja erilaisten kastikkeiden kanssa.

Indonesiassa chili, yrtit ja muut mausteet yhdistetään esimerkiksi palmusokeriin, maapähkinöihin, kookosmaitoon ja tamarinditahnaan. Ruokien kanssa tarjottavia kastikkeita ovat muun muassa tulinen sambal oelek ja makea ketjap manis -soijakastike.

Indonesialainen ruoka on usein tulista ja vahvasti maustettua, joten sen seurana toimii varmimmin kokonaisuutta raikastava lagerolut.

Viiniksi sopivat etenkin kevyen raikkaat pirteät ja hedelmäiset valkoviinit, mutta voit harkita myös vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin valkoviinejä. Valitse esimerkiksi makutyyppien puolikuiva viini, jonka pieni sokerimäärä pyöristää ruoan mausteisuutta.

Hyviä rypälevaihtoehtoja ovat esimerkiksi Sauvignon BlancRiesling ja Pinot Gris.

Nasi goreng taitaa olla tunnetuin indonesialainen ruoka. Se on paistettua riisiä, jonka joukossa on esimerkiksi jauhelihaa, kalaa, katkarapuja ja/tai kasviksia. Usein mukana on myös paistetun kananmunan suikaleita. Mausteena voi olla reilusti chiliä, joten lagerolut on varmin juomavalinta. Voit halutessasi valita myös esimerkiksi puolikuivan rieslingin.

Bami goreng on nasi gorengin kaltainen ruoka, johon käytetään nuudeleita ja porsaanlihaa. Sen kanssa sopivat samat juomat.

Satay-kanavartaat ovat marinoituja vartaita, jotka tarjotaan yleensä maapähkinäkastikkeen kanssa. Niiden kanssa sopii esimerkiksi lager tai vivahteikas ja ryhdikäs riesling. Myös kuivat tai puolikuivat, hieman mausteiset pinot gris't ja gewürztraminerit toimivat pehmeäaromisten vartaiden parina. 

LageritPirteät ja hedelmäiset valkoviinitVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit