Yhdistä ja onnistu

Crêpes Suzette

Crêpes Suzette on tunnetuin kreppijälkiruoka. Siinä ohukaiset täytetään sitruskastikkeella ja liekitetään. Ruokalajin väitetään syntyneen vahingossa Monte Carlossa Café de Paris -ravintolassa, kun keittiömestari Henri Carpentier valmisti kreppejä Walesin prinssille, tulevalle kuningas Edwardille, ja ne syttyivät vahingossa palamaan. Tarinan mukaan prinssin seuralaisen nimi oli Suzette.

Tarjoa kreppien kanssa makeaa jälkiruokaviiniä, esimerkiksi sauternesia. Se on ruoalle tarpeeksi makea ja makumaailmaltaan sopivan hedelmäinen, mutta ei tunnu kuitenkaan liian raskaalta.

Myös Astin makea kuohuviini toimii, ja sen kuplat raikastavat kokonaisuutta. Voit valita myös juhlavasti samppanjan, joka on kuivana jälkiruoan raikas pari.