Yhdistä ja onnistu

Ankerias

Ankerias on arvostettu ja herkullinen ruokakala, joka tarjotaan usein savustettuna. Lasiin sopii yleensä parhaiten olut.

Savustetun tai paistetun ankeriaan runsaaseen makuun sopii aromikas olut. Valitse esimerkiksi pilstumma lager tai india pale ale.

Viiniksi sopivat etenkin vivahteikas ja ryhdikäs -makutyypin valkoviinit, joissa on maukkaan kalan seuraan riittävää aromikkuutta ja raikastavaa hapokkuutta. Valitse esimerkiksi makutyypin riesling tai pinot gris. Voit harkita myös mausteisen Gewürztraminer-rypäleen valkoviinejä, jotka sopivat savuaromin seuraan.

Jos valmistat ankeriaan ranskalaisen Toursin kaupungin tapaan punaviinissä haudutettuna, lasiin sopii viilennetty marjaisa ja raikas punaviini. Samanlainen kevyt punaviini käy myös ankeriasmuhennokselle.

Loirejoen yläjuoksulla ankerias nautitaan yrttisessä ja etikkaisessa liemessä. Viiniksi sopii saman alueen sauvignon blanc tai muscadet, joissa on vastaavaa yrttisyyttä ja raikasta hapokkuutta.

PilsneritTummat lageritVivahteikkaat ja ryhdikkäät valkoviinit